Oefentherapie Cesar is een behandelmethode die zich richt op het behandelen van mensen met klachten. Deze klachten kunnen zeer divers zijn. Oefentherapie onderscheidt zich van andere vormen van therapie door:
Behandeling volgens het totaliteitsprincipe
Oefentherapie Cesar richt zich, ongeacht de klacht of aandoening, op het gehele lichaam en niet alleen op dat deel van het lichaam waar de klacht zich manifesteert. Je krijgt een individueel behandelprogramma waarin je werkt aan een blijvende verbetering van jouw totale houdings- en bewegingspatroon. Met als resultaat: het verhelpen van bestaande klachten en het voorkomen van toekomstige klachten.
Oefentherapie Cesar vraagt van jou een actieve houding
Oefentherapie Cesar komt in feite neer op het “coachen” van de patiënt. De oefeningen die je krijgt aangereikt vormen als het ware het gereedschap waarmee je zelf aan de slag kunt. Voor de effectiviteit van de therapie is het dus van doorslaggevend belang dat je actief aan de behandelingen deelneemt en bereid bent om jezelf een nieuw, gezond bewegingsgedrag aan te leren. “ik moet voelen, en jij hebt de kennis. En samen vormen we een team” zei ooit een patient..
Oefentherapie Cesar maakt je zelfredzaam
Als oefentherapeut maak ik voor elke patiënt een persoonlijk en op maat gemaakt oefenprogramma. Op basis daarvan krijg je inzicht in de klacht in relatie tot je houdings- en bewegingspatroon. Het maakt je daardoor zelfredzaam, als de klachten toch weer terugkomen, kun je deze zelf verhelpen door het geleerde weer toe te passen.
Oefentherapie is bewezen effectief
De stelling dat oefentherapie een effectieve behandelmethode is, krijgt in toenemende mate ook wetenschappelijke onderbouwing. Zo blijkt uit een onderzoek van de Gezondheidsraad dat veel mensen met klachten zich in het dagelijks leven beter redden wanneer ze oefentherapie krijgen. Gezien de veelal gunstige effecten van oefentherapie adviseert de Gezondheidsraad verder wetenschappelijk onderzoek naar de effectiviteit van oefentherapie.
Je kunt bij mij terecht voor:
- Houdingadviezen
- Rugklachten zoals spit en ischias, maar ook rugklachten zonder aanwijsbare oorzaak
- Ademproblematiek, zoals bijvoorbeeld hyperventilatie
- Spanning gerelateerde klachten
- Burn-out klachten
- (spannings)hoofdpijn, nekpijn, whiplash
- Bekkenklachten, SI-problematiek
- Neurologische aandoeningen, zoals HNP (hernia), ziekte van Parkinson, MS
- Sport gerelateerde klachten/ steeds terugkerende blessures
- Fibromyalgie
- Schouder- en armklachten
- Werk gerelateerde klachten, zoals KANS (voorheen RSI)
- Orthopedische aandoeningen zoals artrose, scoliose, M. Scheuermann, revalidatie na een nieuwe heup of knie
- Chronische pijnklachten